NÖRALTERAPİ

NÖRALTERAPİ
NÖRALTERAPİ

ÇOĞU ZAMAN MODERN TIBBIN AÇIKLAYAMADIĞI VE HASTANIN KENDİ PSİKOLOJİSİ İLE İLGİLİ OLDUĞU SÖYLENEN RAHATSIZLIKLARIN TEMELİNDE ,HASTANIN ZORLANAN VEJETATİF (OTONOM SİNİR) SİSTEMİNDEKİ DÜZENSİZLİKLERİN  OLDUĞUNU ORATAYA ÇIKARAN BİR BİLİM DALIDIR. NÖRALTERAPİ REFLEX TEDAVİLER İÇİNDE EN ETKİN SONUÇLARI OLAN BİR REGÜLASYON TEDAVİSİDİR. NÖRALTERAPİ BİR AKUPUNTUR ÇEŞİDİ DEĞİLDİR AYRICA NÖRALTERAPİDE KORTİZON  KULLANILMAZ , LOKAL ANESTEZİK MADDE OLAN  PROKAİN İLE UYGULANAN BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR.

 

Son yıllarda bedende biriken toksinlerin insan sağlığını tehdit ettiği konusunda bilimsel çalışmalar artmaktadır. Bu toksinlerin bir kısmı dışarıdan alınır bir kısmı vücut da biriken toksik ürünlerdir. Serbest radikal olarak adlandırılan bu ürünler doğadan vücuda girerler veya vücuttaki bazı reaksiyonlar sonucu açığa çıkarlar. kronik hastalıkların oluşmasında bağ dokusunda yerleşmiş olan ve beden tarafından atılamayan toksinlerin rol almaktadır. Regülasyon tııbında bedenden uzaklaştırılamayan bu toksinler organ ve dokularda düzensizlik ve sonuç olarak organda fonksiyonel hasarla sonuçlanmaktadır. Örnek olarak kişinin geçirmiş olduğu bir kırığa veya ameliyat izine  bağlı vejetatif sinir sistemi etkilenerek  vücudun başka bir noktasında ağrı oluşabilmektedir 
Bedendeki gerçek regülasyonun biyoljik temelini vejetatif  öteki adıyla OTONOM SİNİR  sistemi oluşturmaktadır. Bedenimizdeki bu kusursuz sistemi tedavi edecek metodun adıda NÖRALTERAPİDİR.
Nöral terapi bozulmuş olan beden fonksiyonlarının lokal anestezik ilaçlar kullanarak otonom sinir sisteminin uyarılması sonucu bedenin regülasyonun sağlanması ve beden fonksiyonlarının yeniden normal çalışır hale döndürülmesi işlemidir. 
Bozuk bir segmental dokuya lokal anestzeik ile yapılan nöralterapi ile yanlzıca patolojik refleks yolları kesilmekle kalmaz , aynı zamanda bozuk olan hücre membranını doğru potansiyele repolarize ederek  vejetatif fonksiyonları normal hale getirmeye çalışır. Böylelikle vücudun humoral,selüler,hormonal ,psişik etkinliğini düzenler.
Nöralterapi  avrupada ağrı merkezlerinde en sık uygulanan tedaviler arasındadır.
Nöralterapide hastaya uygulanan lokal anestezik maddenin etki süresi çok kısadır, ancak vücudun ağrının tedavisindeki etkileri bu etki süresinden bağımsız olarak uzun ve kalıcıdır. Nöralterapi almanya dahil bir çok ülkede 100 yılı aşkın sürece başarı ile uygulanmaktadır.nöralterapide vücut bir bütün olarak ele alınıp travmalar ameliyatlar ve otonom sinir sisteminde bozucu alan oluşturan tüm unsurlar dikkate alınarak bir tedavi şeması çıkarılır.
Nöralterapi sadece belli noktalara uygulanan enjeksiyon tekniği değildir.nöralterapi bedende bulunan tüm anatomik oluşumları , temel maddeyi,bağ dokusunu ve otonom sinir sistemini temel alır.


 Nöralterapi enjeksiyon çeşitleri
1-intradermal /intarkutan uygulama(quadel) quadel nöralterapi uygulamasının ilk basamağıdır.

2- Skatris ve ameliyat yara doku enjeksiyonu

3-İntravenöz enjeksiyonlar
4- Mastoid (kulak arkası kemik )enjeksiyonu


4- trigeminus enjeksiyonu 

5- tonsil enjeksiyonu 
6- tiroid enjeksiyonu 
7-umblicus (göbek deliği) enjeksiyonu
8-jinekolojik alan enjeksiyonu
9- ganglion enjeksiyon


İÇ ORGAN SEGMENT TEDAVİSİ: rahatsızlığın uzandığı segmente yapılan anestezik enjeksiyonu ve bu segmentin omurilik ile olan bağlantısı esastır
 

1-Torakal segment
2- boyun omuz segmenti
3-trigeminus segmenti

 Kalp, akciğer , karaciğer ,safra kesesi, mide , panskreas, barsak , böbrek ,üretraalt üriner sistem segment tedavisi ile regüle olmaktadır.
NÖRALTERAPİ KİMLERE UYGULANABİLİR?
 
Nöral terapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaşta hastaya uygulanabilir.
 
Tansiyon, şeker, kalp vb. hastalıklar ve hastanın kullandığı ilaçlar tedaviye engel değildir.
 
Sadece kortizon kullanan hastalarda vücut tümden baskılandığı için tedavinin etkinliği azalır.
 
Kanı sulandırıcı coumadin kullananlarda ise bazı uygulamalarda dikkatli davranılmalıdır. Genelde cilde yapılan uygulamaların hiçbir sakıncası yoktur.
TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR
1- Migren ve baş ağrılarının tedavisi
2- Boyun, sırt ve bel ağrıları gibi kas kökenli ağrıların tedavisi
 
3- Bel ve boyun fıtıklarında ağrının giderilmesi
 
4- Eklem hastalıkları (menisküs yırtılması, eklem içindeki sıvının azaltılması, sporcu yaralanmaları)
 
5- Sinir basısına bağlı oluşan ağrıların tedavisi
 
6- Romatizmal hastalıkların tedavisi
 
7- Allerjik astım ve allerjik rinit gibi allerjik kökenli hastalıkların tedavisi (bağışıklık sistemindeki denge bozukluğu)
 
8- Tiroid hastalıklarının tedavisi
 
9- Menapoz sıkıntılarının giderilmesi
 
10- Adetr düzensizlikleri ve şiddetli adet sancılarının tedavisi
 
11- Hormonal bozukluğa bağlı üreme sorunları
 
12- Kronik tonsillit (geçmeyen boğaz iltihabı) tedavisi
 
13- Kronik sinüzit tedavisi
 
14- Fibromyalji (yaygın kas ağrıları), devamlı yorgunluk hissi ve halsizlik tedavisi
 
15- Depresyon ve panik atak gibi ruhsal hastalıkların tedavisi
 
16- Kronik kabızlık tedavisi
 
17- Bağırsak hastalıklarını tedavisi (irrtabl kolon sendromu, ülseratif kolit ve crohn)
 
18- Yüz felci tedavisi
 
19- Trigeminal nevralji tedavisi
 
20- Spor yaralanmaları tedavisi
 
21- Vücudun toksinlerden arındırılması
 
22- Anti-aging (yaşlanmanın önlenmesi)

 

 

 

 

Soru ve Görüş Paylaş